Мій Майдан: учора, сьогодні, завтра

 21 листопада 2019 року стартував проект Музею Гідності "Мій Майдан: учора, сьогодні, завтра", який триватиме до кінця лютого 2020 року.


Під час відкриття проекту відбулися презентація мистецької інсталяції художника, викладача Львівської національної академії мистецтв Ігоря Мікули "Понад усе", флешмоб "Принеси фото з Майдану", Листопад-2013 у фото і відео просто неба.
З вітальними словами виступили директорка Музею Гідності Ніна Хома, керівниця львівського відокремленого підрозділу ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” Наталія Дигдалович, заступник Львівського міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, голова ради ГС “Студентське братство Львівщини” Борис Пошивак.

“Проект “Мій Майдан...” згуртував небайдужих містян, учнів, студентів, учасників Євромайдану та Революції Гідності, волонтерів та учасників бойових дій. Ми згадували, з чого почалися протести, вимоги, які висували студенти, і як виглядав Майдан у листопаді 2013 р. Розглядали світлини Майдану, які приносили львів'яни, спілкувалися з учасниками Революції гідності та членами родин Небесної сотні. Впродовж дня намет зі світлинами відвідали більше сотні людей” - розповіла координаторка проекту Андріяна Дигдалович.
“Ми дуже дякуємо представникам ГС Львівське братство Львівщини та Борису Пошиваку зокрема, за надані архівні світлини, відеозаписи, а також технічний супровід події. Також дякуємо Володимиру Стельмаху, Ігору Садовому, Тарасу Гринчишину за надані світлини для виставки та показу просто неба.

Флешмоб “Принеси фото з Майдану” триватиме до кінця лютого 2020 року, а по його завершенні ми проведемо тематичну виставку. У подальшому ці матеріали увійдуть до нашої музейної збірки. Тому закликаємо усіх небайдужих долучитись до флешмобу та творення нашого музею.
Також висловлюємо слова подяки Ігорю Мікулі за створення і представлення мистецької інсталяції «Понад усе», учням та дирекції Львівського Художнього Ліцею за допомогу в оформлені елементів композиції, допомогу у вирішенні організаційних питань. Дякуємо Львівському кіноцентру за технічну допомогу” - відзначила директорка музею Ніна Хома.
Пам'ятаймо: Євромайдан, який розпочали студенти, переріс у Революцію Гідності. Вона почала новий виток в історії України.

________
Організатор заходу: Меморіальний музей Гідності в м. Львові.
Партнери: ГС Студентське Братство Львівщини, Львівська міська рада, ГО "Родина Героїв Небесної сотні”.
Локація: вул. Шептицьких, 45, площа перед колишнім кінотеатром «Дзвін».
Ці заходи відбулися в межах загальноміської програми День Гідності та Свободи у Львові за підтримки Львівської міської ради.
Більше фото тут http://bit.ly/2qHK4tx

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу